Onze Water Operator Partnerships

Lees meer

Steun Water for Life

www.waterforlife.nl

Lees meer

Peer support partnerschappen

VEI implementeert peer support partnerschappen tussen water operators over de hele wereld, met als doel kennis en vaardigheden te delen om de bedrijven sterker, gezonder en veerkrachtiger te maken. Wij zijn van mening dat iedereen in de wereld een goede, adequate en duurzame levering van water services verdient. Zij aan zij staan ​​als water operators, een verschil kunnen maken in het leven van veel mensen is wat ons drijft en wat betekenis geeft aan VEI.

VEI is een initiatief van zeven Nederlandse waterbedrijven die zich inzetten voor Sustainable Development Goal 6 (SDG6) van de Verenigde Naties: duurzaam water en sanitatie voor iedereen.

Waterdiensten wereldwijd

VEI bouwt aan de capaciteit van een water operator die om hulp of begeleiding vraagt door peer-to-peer uitwisseling van vaardigheden, kennis en goodwill te faciliteren. VEI, opgericht in 2005 door Nederlandse waterbedrijven, heeft zich ontwikkeld tot een effectieve organisatie die actief is in 18 landen over de hele wereld. VEI zendt medewerkers van Nederlandse waterbedrijven uit naar lage-inkomensgebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika om te helpen met structurele toegang tot water.

Over de hele wereld ondervinden water operators problemen met de levering van veilige waterdiensten. Bijna 1 miljard mensen hebben nog steeds geen toegang tot schoon drinkwater, terwijl 2,4 miljard mensen geen toegang hebben tot goede sanitaire voorzieningen. VEI maakt een structureel verschil in het leven van mensen die in armoede leven door de levering van duurzame waterdiensten te verbeteren. VEI zet zich in voor een samenleving waarin sprake is van universeel duurzaam waterbeheer.

Lees meer
19 landen
37 projecten
652.000 mensen