Philippines - Ayungon Water District (AyWD)

Het Ayungon Water District (AyWD) werd opgericht met de opdracht voldoende drinkbaar water te leveren aan de Ayungon-bevolking. Het begon zijn werkzaamheden in februari 1995. Alle bestaande watervoorzieningen van de Local Government Unit van Ayungon werden overgedragen aan het nieuw opgerichte waterdistrict. Met haar schamele middelen begon het Ayungon Water District met de levering van diensten aan huishoudens in de barangays van Tampocon I, Tampocon II, en Poblacion met vier (4) werknemers.
            
Op dit moment gebruikt het Ayungon Water District negen (9) bronnen als waterbron in de volgende gebieden: Jandalamanon, Kansalanga, Anis-is, Palao, Amdus, Maiti, Mabais, Kanlukduhan, en Batuan en drie reservoirs gelegen in Tampocon I, Amdus en Buenavista.
 
Het Ayungon Water District wordt in haar missie om de bewoners van Ayungon van voldoende drinkbaar water te voorzien geconfronteerd met een groot aantal problemen. Gemotiveerd door de oorspronkelijke missie van het district, maakt het huidige management plannen om met nieuwe projecten te komen om het huidige systeem te verbeteren.

VISIE
Verkennen van meer drinkwaterbronnen.
Zorgen voor goed onderhoud van het watersysteem.
Zorg voor een vergoeding die gelijkwaardig is aan de diensten die de werknemers van het district hebben geleverd.
Inspanningen leveren aan onze werknemers, beleefd en behulpzaam zijn en bereid zijn om meer te doen dan de plicht vraagt.
Voldoende diensten en drinkwatervoorziening leveren aan de hele gemeenschap.  

MISSIE
Het opbouwen van een duurzaam, zelfvoorzienend Water District en het leveren van voldoende drinkwatervoorziening aan de concessionarissen.