Kenia - Nakuru Rural Water and Sanitation Company Limited (NARUWASCO)

Nakuru Rural Water and Sanitation Company Limited (NARUWASCO) is een watervoorzieningsbedrijf onder de provinciale overheid van Nakuru en de Rift Valley Water Services Board die de licentiehouders zijn. De vennootschap is dus een wettelijk opgerichte entiteit die in staat is haar functies uit te oefenen zoals bepaald in haar statuten en oprichtingsakte. Het werd opgericht onder de Act Cap 486 van het bedrijf door oprichtingscertificaat nummer C.128339 van 14 september 2006.

NARUWASCO heeft 9 directeuren die verschillende belanghebbenden vertegenwoordigen, waaronder 2 directeuren van de districtsregering van Nakuru, de vertegenwoordigers van de kiesdistricten Gilgil / Naivasha, Subukia / Bahati, Rongai, Molo, Njoro en Kuresoi en de jeugd.

Het servicegebied van het bedrijf is heel Nakuru County behalve Nakuru en Naivasha Sub Counties. De totale bevolking binnen het verzorgingsgebied is 511.586. NARUWASCO levert water aan een geschatte populatie van 304.693 mensen. De rest wordt bediend door CBO's via gemeenschapsprojecten.

Voor meer informatie kunt u ook het I4W-forum bezoeken: https://www.innovate4water.net/nakuru-2020

Myrko Webers