Welkom bij VEI - jouw hulp maakt het verschil

Nederlandse drinkwaterbedrijven hebben in hun lange bestaan een schat aan expertise en ervaring opgebouwd. Expertise die ze kosteloos ter beschikking stellen aan waterbedrijven in lage inkomenslanden om deze sterker, gezonder en veerkrachtiger te maken. Met als doel: universele toegang tot schoon drinkwater (SDG6).

De Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterbedrijf Groningen, Brabant Water, WML, PWN en partner WLN, bieden hun medewerkers de mogelijkheid om via VEI, voor korte of langere tijd, naar het buitenland te gaan.

Op deze pagina's vind je informatie over:

  • Ervaringsverhalen: collega's die je voor gingen vertellen hun verhaal
  • Aanmelden: de manier van aanmelden om op uitzending te gaan
  • Uitzenden: alles wat je moet weten als je voor VEI naar het buitenland gaat
  • Training & E-learning: hier staat een overzicht van de trainingen en e-learnings

Draag bij aan schoon drinkwater wereldwijd

VEI is de schakel tussen Nederlandse drinkwaterbedrijven en waterbedrijven in met name Afrika en Azië. Via Water Operator Partnerships werken professionals van Vitens, Evides Waterbedrijf, Brabant Water, WML, Waterbedrijf Groningen, PWN en WLN samen met lokale professionals aan allerlei vraagstukken. De Nederlandse drinkwaterbedrijven stellen hun medewerkers in staat om gedurende korte of langere tijd een bijdrage te leveren aan deze Water Operator Partnerships van VEI en daarna weer hun Nederlandse werk op te pakken.

Nicole Kesselaer - WML: “In de jachtige drukke samenleving waarin wij in Nederland leven, helpt de ervaring in Zambia mij om te relativeren.”

Read more

Tijdelijk werken in een totaal andere cultuur

Zingeving is een heel belangrijk motief voor Nederlandse professionals om zich tijdelijk in te zetten voor projecten van drinkwaterbedrijven in Azië en Afrika. Wie spreekt met één van de bijna 200 drinkwatercollega’s die per jaar afreizen naar alle uithoeken van de wereld ontdekt dat zo’n internationale ervaring veel kan betekenen voor je persoonlijke ontwikkeling. Collega's uit allerlei vakgebieden worden gevraagd, denk daarbij aan techniek -variërend van procestechnoloog tot monteur-, maar ook hydrologie, laboratorium, marktonderzoek, beleidsontwikkeling, HR en Communicatie. Alle disciplines komen voorbij.

Pieter Aarts - Brabant Water: “In een heel andere cultuur je handen uit de mouwen steken is een unieke ervaring.”

Read more

De ervaringsverhalen

De ervaringsverhalen vertonen opvallende overeenkomsten; in het buitenland wordt er veel gevraagd van je sociale vaardigheden, je moet snel kunnen schakelen, goed kunnen improviseren en je kunt niet altijd zo recht op je doel afgaan als in Nederland. Tijdelijk werken in een totaal andere cultuur levert je een schat aan levenservaring en inzichten over je zelf op. Dus wie op zoek is naar zingeving en toegevoegde waarde; praat eens met je manager over deelnemen aan een VEI-project.

Lees hier de ervaringsverhalen

652.000 mensen
kregen in 2022 via VEI toegang tot schoon drinkwater
37 projecten
in 2022
in 19 landen
in 2022

Meer informatie

Heb je interesse en wil je meer informatie? Neem dan contact op met de Resource Coördinator van jouw waterbedrijf en lees hier meer over:

VEI verstuurt regelmatig nieuwsbrieven om alle Short Term Experts (STE's) op de hoogte te houden van recente ontwikkelingen. Deze nieuwsbrieven vind je hier:

De partners van VEI