Vera Lagendijk - Projectmanager WaterWorX in Myanmar

Vera Lagendijk - VEI: “Als het je wat lijkt om tijdens je loopbaan voor langere tijd naar het buitenland te gaan, dan zeg ik: gewoon doen.”

“Voor mijn werk als Project Manager van het WaterWorX project in Mandalay, de tweede stad van Myanmar, komen alle skills die ik door de jaren heen bij Vitens heb opgebouwd van pas. Zowel de meer technische skills op het gebied van hydrologie, als de management skills die ik heb opgebouwd als teammanager. Ik ben een zogenaamde long-termer en werk van oktober 2018 tot en met december 2021 als projectmanager voor VEI in Mandalay.

Als het je wat lijkt om tijdens je loopbaan voor langere tijd naar het buitenland te gaan, dan zeg ik; gewoon doen. Niet te lang over nadenken. Je krijgt er echt zoveel voor terug. Je leert om heel flexibel te zijn, te improviseren en te vertrouwen op je gevoel. Omdat je de taal niet goed spreekt en afhankelijk bent van een vertaler, leer je te vooral te kijken naar de non verbale communicatie van mensen om een gevoel te krijgen of iets aankomt of niet. Het is goed om te merken dat je als RPM heel nuttig bent in het creëren van een sterke relatie met je lokale partnerbedrijf en daarmee projectdoelen beter kunt realiseren.“

Vera Lagendijk ‘voor de klas’ in Mandalay.