Arno Elderkamp - Procesmanager Klanten bij Evides Waterbedrijf

Arno Elderkamp - Evides Waterbedrijf: “De waardering die ik voelde vanuit de lokale waterbedrijven geeft veel voldoening”

“Voordat ik de eerste keer naar het buitenland vertrok was ik erg benieuwd of ik met mijn gestructureerde ‘afspraak is afspraak’ manier van werken wel succesvol kon zijn. Dit omdat ik via de wandelgangen hoorde dat dit best lastig kan zijn. In Bolivia leerde ik dat deze werkwijze een sterkte is, mits ik wel flexibel bleef. Een ander leerpunt was dat je het ‘label’ expert moet durven te gebruiken. In Nederland ben ik van nature bescheiden en is polderen gemeengoed, maar in Bolivia nam ik meer de rol van expert in en dat zorgde voor daadkracht en effectiviteit.

Inmiddels ben ik al drie keer in Bolivia geweest vanuit mijn expertise op het gebied van klantonderzoek, waarbij ook mijn kennis over commerciële processen en klantenservice goed van pas kwam. Als ik terugkijk op mijn drie ‘missies’ dan ben ik trots op de mooie samenwerking en de concrete bijdrage die ik heb kunnen leveren. De programma-evaluatie, waarvoor ruim 2.000 van hun klanten waren geïnterviewd, was waardevol voor ze en de waardering die ik daarvoor voelde vanuit de lokale waterbedrijven geeft echt voldoening.”

Arno Elderkamp in Bolivia met van links naar rechts, Adriana Valdiviezo van het lokale drinkwaterbedrijf, Jenny Pemberton (Vitens) en Mara van Gool (Evides).