Nicole Kesselaer - Productmanager WML

Nicole Kesselaer - WML: “In de jachtige drukke samenleving waarin wij in Nederland leven, helpt de ervaring in Zambia mij om te relativeren.”

“Ik vind het ontzettend leuk om samen met mensen van het drinkwaterbedrijf in Zambia te kijken hoe zaken verbeterd kunnen worden. Mijn expertise ligt vooral op het gebied van commerciële processen zoals billing, collecting en customer service. De mensen van het lokale drinkwaterbedrijf staan meestal echt open voor de adviezen. Het gaat alleen niet zo snel als wij in Nederland gewend zijn. Mede door de cultuurverschillen worden zaken op een andere manier aangepakt. Je dient je flexibel op te stellen en altijd goed door te vragen om zaken helder te krijgen. Inmiddels ben ik drie keer naar Zambia geweest voor het WaterWorx project van VEI en ga ik in de toekomst zeker nog vaker. Als je teruggaat naar hetzelfde project dan zie je dat zaken langzaam veranderen. Bepaalde adviezen worden wel opgepakt en andere niet. Dat maakt het leuk. Je werkt in een korte periode intensief samen waardoor je een goed beeld krijgt hoe het er in deze landen aan toe gaat; toch net iets anders dan als toerist rondreizen. In de jachtige drukke samenleving waarin wij in Nederland leven, helpt de ervaring in Zambia mij om te relativeren.”

Nicole Kesselaer is onlangs ook in Ethiopië geweest bij Dukem Urban Water Supply. Op deze foto staat ze met managing director Ahmad Abduljaliil Karkuu.