Op uitzending met VEI

Ga je voor VEI op uitzending? Heb je akkoord en is je opdracht duidelijk? Wat dan?

Wanneer je voor het eerst op uitzending gaat, ontvang je van jouw Resource Coördinator alle benodigde informatie en spullen. Je kunt zelf de tickets regelen via Schiphol Travel in samenspraak met de VEI Project Manager. Het verblijf en lokaal vervoer wordt door de Project Manager geregeld. Vooraf ontvang je een dagvergoeding (DSA) en eventueel een voorschot om ter plaatse verschillende kosten te kunnen betalen zoals onder meer lunch, diner en het verblijf.

Alle regels en informatie vind je in de Uitzendregelingen korte missies en het VEI Uitzendboekje Short Term Experts.

Onderaan deze pagina staan alle benodigde documenten.

Jouw uitzending

Jouw gezondheid en veiligheid staat altijd voorop tijdens de uitzending en daarom werkt VEI samen met International SOS. Vooraf, tijdens en na een uitzending kun je hen telefonisch, via de website of app raadplegen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Tijdens de uitzending word je begeleid door de Project Manager. Aan het einde van je uitzending vul je samen een evaluatie in om te kijken hoe het is gegaan en of er een vervolg gepland moet worden. Na terugkomst vul je je uren en declaraties in de VEI app in. En vergeet niet jouw foto’s te delen, bijvoorbeeld via de VEI app, en unieke ervaringen te delen met jouw collega’s!

Voor langere tijd in het buitenland aan het werk?

Voor medewerkers is er de mogelijkheid om via je werkgever (meestal detachering) en VEI voor langere tijd in het buitenland aan de slag te gaan. Dit kan je doen in de rol van Project Manager, waarin je verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van projecten op het gebied van stedelijke drinkwatervoorziening en sanitatie die er toe doen! In deze uitdagende functie krijg je met ontzettend veel zaken te maken zoals projectmanagement, stakeholdermanagement, het aansturen van je lokale projectteam en het begeleiden van Short Term Experts vanuit Nederland, interculturele samenwerking, etc.

Je woont dan in principe voor meerdere jaren in het buitenland. Dit vraagt veel van jou, en mogelijk je gezin, maar VEI zorgt ervoor dat je hierin goed gefaciliteerd wordt. Zo start je in Nederland met een gedegen inwerktraject. Alle verzekeringen zijn goed geregeld voor jou en je gezin, maar ook zorgen we voor huisvesting (inboedel / verhuizing) en scholing van je kinderen. Daarnaast krijg je diverse toelagen tijdens je verblijf in het buitenland. Ook bieden wij de mogelijkheid om professioneel advies te krijgen op het gebied van inkomstenbelasting e.d.

Het opdoen van werkervaring in het buitenland levert je enorm veel werk- en levenservaring op, misschien wel het belangrijkste. Iets wat je je leven lang bij blijft!

Wil je hier vrijblijvend over van gedachten wisselen? Dat kan natuurlijk. Neem daarvoor contact op met André van Beek, team HR, andre.vanbeek@vei.nl.