Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland en levert drinkwater van topkwaliteit aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en enkele gemeenten in Drenthe en Noord-Holland.

Jaarlijks levert Vitens 350 miljoen m³ water met 1.400 medewerkers, 100 waterzuiveringsinstallaties en 49.000 kilometer waterleiding.

Omdat water van levensbelang is, heeft Vitens een grote verantwoordelijkheid als grootste drinkwaterbedrijf. Vitens neemt zijn verantwoordelijkheid heel serieus. Dagelijks zetten ruim 1.400 Vitens-medewerkers hun passie en kunde in om leidingwater van topkwaliteit te leveren. Om de klanten op lange termijn de continuïteit en kwaliteit van drinkwater met de juiste service te kunnen bieden, verbetert en innoveert Vitens haar processen continu. De grondwaterbronnen, de oorsprong van het leidingwater, zijn echter kwetsbaar. Vitens doet haar best om de bronnen schoon te maken en schoon te houden. Dit betekent dat de grond en alles erboven ook schoon moet zijn. Vitens kan dit niet alleen. Vitens gelooft in de kracht van samenwerking. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een schone leefomgeving, inclusief kraanwater van de hoogste kwaliteit, nu en in de toekomst. Onze primaire behoefte. 

Projects