WOP2-team in Bangladesh heeft een trainingssite gebouwd

11-11-2021

Kraanwater wordt door meterslange pijpleidingen getransporteerd voordat het huizen bereikt. Het goed onderhouden van deze leidingen is een topprioriteit voor schoon drinkwater en het verminderen van waterverlies. Maar als de leidingen grotendeels ondergronds zijn, hoe kunnen we monteurs dan trainen in effectief onderhoud?

Het WOP2-team in Bangladesh ontwierp en bouwde een geschaald distributienetwerk compleet met alle toebehoren voor het waterbedrijf van Dhaka (DWASA). Op deze trainingslocatie kunnen de monteurs leren en oefenen met het effectief onderhouden van het leidingnet. Bekijk de video om meer te weten te komen over deze innovatieve trainingssite.

De focus van deze trainingen is om de technische buitendienstmedewerkers van DWASA, die het reparatiepersoneel van de DMA Caretaker Teams vormen, te voorzien van de expertise over de basisprincipes van het onderhouden van DMA's en onder druk staande netwerken, en met ervaring met het bedienen, onderhouden en repareer de DMA-toebehoren. Aangezien het momenteel onmogelijk is voor STE's om Bangladesh te bezoeken, kunnen trainingen nu via videoverbinding en gedeeltelijk op locatie worden gegeven (zogenaamde 'hybride training'). De trainingslessen volgen het overzicht van Standard Operating Procedures die zijn ontwikkeld tijdens WOP1 en bijgewerkt in WOP2. 

Bekijk de layout van de training site hier