Drinkwater voor 400 gezinnen in de Ayeyerwaddy Riverside-gemeenschap in Mandalay, Myanmar

01-10-2021

Sinds medio september 2021 wordt drinkwater geleverd aan 1.600 mensen in de armste gemeenschap in Mandalay, Myanmar. De mensen van de Riverside-gemeenschap waren vroeger afhankelijk van dagbestedingen als het lossen van schepen en het hakken van aanmaakhout. Ze verdienden net genoeg om eten te kopen, maar kunnen niet eens een huis huren. Sinds COVID begonnen de dagbanen langzaam te verdwijnen en sinds de staatsgreep in februari van dit jaar is het inkomen volledig opgedroogd. Deze gemeenschap had nooit toegang tot veilig drinkwater en was afhankelijk van rivierwater en af ​​en toe een fles gezuiverd water. Een lokale liefdadigheidsorganisatie (The Waystation) ondersteunt deze gemeenschap sinds 2 jaar door middel van beroepsopleidingen en gemeenschappelijke voedselvoorziening.

VEI bundelde de krachten met het Waystation en heeft een klein gemeenschappelijk watersysteem opgezet en voorziet nu de 400 gezinnen van deze gemeenschap van voldoende drinkwater. Dit community-systeem is gerealiseerd door het WaterWorX-team van VEI in Mandalay, Myanmar.

Vera Lagendijk (projectmanager): “Het is geweldig om te zien hoe het team dit project heeft weten te realiseren, ondanks de uitdagende en gevaarlijke situatie in Myanmar.”