2021 Ethiopiƫ 'River Clean Up Event'

08-11-2021

De Nederlandse Ambassade in Addis Abeba (Ethiopië), in nauwe samenwerking met VEI, organiseerde op zaterdag 25 september haar eerste 'River Clean Up'-evenement. 3.700 kilo afval werd verzameld door 120 deelnemers, waaronder de particuliere sector die langs de rivier werkt, verschillende NGO's, Addis Ababa Water and Sewerage Authority, de Solid Waste Management Agency, het ministerie van Water en leden van de gemeenschap die langs de rivier werken. Samen met het verwachte papier- en plastic afval haalden de deelnemers banden, verschillende nepmensenharen, weggegooide tapijten, schoenen en ander organisch en niet-organisch afval.

De vrijwilligers die het afval hebben opgehaald, hebben het voor verwijdering aan de schoonmakers van de lokale overheid overhandigd. De vrijwilligers maakten de rivier en haar oevers schoon van ongeveer 8.30 uur tot 11.00 uur. Deze toegewijde groep vrijwilligers omvatte veel individuen, vrienden en families, evenals groepen van Rotary Club en Rotaract International. Dit toont de inzet van de vrijwilligers om de rivier gezond te houden door ervoor te zorgen dat ze tijd hebben gereserveerd om deel te nemen aan het evenement.

The River Clean Up is een onderdeel van VEI's IWRM4WASH Project, Trans Regional Dialogue, River Trash Free Initiative. Leden van de Transregionale Dialoog maken het hele jaar door regelmatig waterovergangen schoon. Daarnaast richt het project zich op het behoud van de waterkwaliteit door middel van River Cleaning-initiatieven.

Laten we onze rivier, drinkwater en ons milieu schoon houden.