Lennart Pompe - Omgevingsmanager bij Vitens

Lennart Pompe - Vitens: “Persoonlijk beschouw ik de mogelijkheid om voor VEI te werken als één van de meest waardevolle kansen die Vitens heeft te bieden.”

“Werken in het buitenland, en dan natuurlijk in een omgeving die op allerlei vlakken anders is dan je gewend bent, vraagt veel van je adaptief vermogen. Je leert iedere dag nieuwe dingen en kan dat direct toepassen. Op die manier kom je meer van jezelf te weten: met welke veranderingen kan ik goed omgaan en waar moet ik de tijd voor nemen? Dat ik er een geweldige ervaring aan overhoud vind ik mooi meegenomen, maar ik doe het omdat het echt bijdraag aan een betere wereld. VEI is samen met de lokale drinkwaterbedrijven en andere projectpartners in staat om dingen te realiseren die anders niet gebeurd waren. Hier hebben uiteindelijk de mensen zonder (goed) drinkwater het meeste profijt aan. Alles wat je aandacht geeft groeit en dat is iedere keer dat je daar heen gaat merkbaar. Sinds 2015, de start van het project in de Filipijnen, ben ik 6 keer geweest. Heb je de kans om ook iets te kunnen betekenen voor een project van VEI dan zeg ik: doen! Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar persoonlijk beschouw ik de mogelijkheid om voor VEI te werken als één van de meest waardevolle kansen die Vitens heeft te bieden. “

Vanaf de start in 2015 is Lennart Pompe (2e links) intensief betrokken bij het project met lokaal waterbedrijf MCWD in de Filipijnen.