Eva Koper - Proces Engineer bij Evides Industriewater

Eva Koper - Evides Waterbedrijf: “Ik zou collega’s willen aansporen om ook hun kennis en kunde in te zetten voor landen als Zimbabwe, wij kunnen daar tot steun zijn.”

“Als waterspecialist/ process engineer kom ik sinds juni 2018 regelmatig in Zimbabwe om te adviseren over de drinkwaterzuivering voor Harare. Denk aan adviezen over chemiedoseringen, het structuren van waterkwaliteitsdata, het maken van meerjarige waterkwaliteitsoverzichten en het opzetten van technische tekeningen. Het is fijn om steeds weer terug te keren naar dit project in Harare, zo kan ik stapsgewijs bijdragen aan structurele verbeteringen. Ik ben er trots op dat VEI zich inzet voor lange termijn oplossingen voor mens en milieu en zou collega’s willen aansporen om ook hun kennis en kunde in te zetten voor landen als Zimbabwe. We kunnen daar echt tot steun zijn en een duwtje in de rug geven. Ga er met een open houding heen en leg al je adviezen uitgebreid schriftelijk vast zodat deze ook kunnen worden gebruikt als je er niet bent.”

Eva Koper aan het werk in Harare: “Om met minder middelen toch het benodigde eindresultaat te kunnen halen moet je extra inventief zijn.”