WaterWorX project: WOP Arusha Tanzania

  • Tanzania
  • Tanzania - Arusha Urban Water Supply and Sanitation Authority (AUWSA)

De algemene doelstelling van de WOP is om de kwaliteit van de dienstverlening aan AUWSA-consumenten te verbeteren en uit te breiden, met inbegrip van een betere toegang tot waterdiensten en een betere waterkwaliteit (verwijdering van fluoride).

De verwachte effecten op de lange termijn zijn een verbeterd gezondheids- en sociaal-economisch ontwikkelingspotentieel voor bestaande en nieuwe consumenten - met de nadruk op inwoners van het lage Inkomensgebied. De specifieke doelstelling van de WOP is het verbeteren van de operationele effectiviteit en efficiëntie van waterdistributie en -verkoop (Outcome) door middel van on-the-job training in de ontwikkeling/implementatie van een NRW Reductieplan en Waterdistributieprogramma (key Outputs).

Via de WOP wil AUWSA de organisatorische en personele capaciteit versterken om bestaande en nieuw ontwikkelde infrastructuur in het kader van het AfDB-project te exploiteren en te onderhouden. De WOP ondersteunt AUWSA om een ​​datagedreven nutsbedrijf te worden door de introductie van innovaties zoals online GIS, live lekkagebewaking en onderhoudssoftware.

Flyer Arusha 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan-Kees de Visser, Resident Expert in Arusha
jan-kees.devisser@vei.nl

of

Reinder van den Brink, Resident Project Manager in Tanzania
reinder.vandenbrink@vei.nl 

Reinder van den Brink
RPM VEI
Jan-Kees de Visser
Resident Expert

Other projects